Herkese selam arkadaşlar. #AI tarafında artık sadece hangi model daha güçlü? sorusunu konuşmuyoruz. Asıl mesele şu. Veri kimin? Model kimin? Gelir nasıl paylaşılacak?
İşte @KIPprotocol 'ü bu yüzden yakından takip ediyorum. #KIP , AI modelleri, uygulama geliştiricileri ve veri sahipleri için #web3 tabanlı bir altyapı kurmayı hedefliyor arkadaşlar.
Yani yapay zekâ ekonomisinde bilgiyi, veriyi ve AI ürünlerini daha şeffaf şekilde sahiplenme ve gelirleştirme fikri üzerine konumlanıyor.
Bence
$KIP’in dikkat çeken tarafı #KnowledgeFi yaklaşımı. Veriyi, modeli ve AI uygulamalarını sadece kapalı platformların kontrolünde bırakmak yerine katkı sağlayan tarafların mülkiyet, kullanım ve gelir paylaşımı tarafında daha görünür olmasını amaçlıyor.
Bu, AI + Web3 kesişiminde önemli bir anlatı diye düşünüyorum. Ayrıca KIP ekosisteminde KIP Hub, Superior Agents, AI odaklı araçlar ve uzun vadeli token unlock optimizasyonu gibi başlıklar da öne çıkıyor dostlar.
Resmî blog tarafında 2025’te bu alanlara dair birçok güncelleme paylaşılmıştı. Sizler KIP Protocol hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bekliyorum